söndag 5 september 2021

Söndagen den 5 sept 2021 - Fjortonde söndagen efter trefaldighet

Enheten i Kristus

En bön som jag ofta bett när det av olika skäl stormat omkring mig är "Herre drag mig nära dig, bara hos dig finns sanning!" Jesus är grunden för vår tro. Det är därifrån vi hämtar kraft för att kunna leva i världen - i världen, men inte av den. 

Jesus uppmanar oss att vara ett och att bejaka olikheter. Vi ska också älska och respektera varandra för Guds rikes skull (Joh.17).

Men det handlar inte om någon mjäkighet eller det som man kan höra vissa oprofilerade kyrkopolitiker ängsligt säga - "Här är vi en enda stor och lycklig familj" De menar att det inte spelar någon roll vilken nomineringsgrupp man kommer ifrån, för här tycker alla lika. Och så vill de inte ha något "bråk" som de säger. Men det stämmer förstås inte.

Då har de ingen erfarenhet av vad ett familjeliv innebär! Ungdomar som slår i dörrar när de "mossiga" föräldrarna inte lyssnar, föräldrar som oroligt står i fönstret och väntar in sin tonåring om natten, Eller högljudda diskussioner vid middagsbordet (å, vad jag saknar det!).

Vi är alla olika med olika tycke och smak. Vi inspireras av olika saker. Låt oss hylla olikheterna för det är de som för oss framåt! 

Men det börjar nära Guds hjärta. Därifrån är det lättare att ha fördrag med varandra


Mona Olsson





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Från Betlehem till Jordan

av Mona Olsson Under 13 juldagar har vi uppehållit oss kring krubban i Betlehem och begrundat undret Guds människoblivande. Idag firar vi Tr...